Πρωτεΐνη PLGF

Η PLGF είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από τα τροφοβλαστικά κύτταρα του πλακούντα.

Αποτελεί παράγοντα ανίχνευσης ανευπολειδίας καθώς τα επίπεδα της PLGF στον ορό της μητέρας μειώνονται στις 11- 13 εβδομάδες κύησης εμβρύου με σημαντικές χρωμοσωματικές ανωμαλίες (τρισωμία 13, 18, 21, μονοσωμία Turner).

Η μέτρηση της πρωτείνης σε συνδυασμό με την αυχενική διαφάνεια, τη μέτρηση ρινικού οστού και τους βιοδείκτες α-φετοπρωτεΐνη, ινχιμπίνη Α, οιστριόλη και β-χοριακή γοναδοτροπίνη μπορεί να ανιχνεύσει το 98% των εμβρύων με τρισωμία 21 και 95% με τρισωμία 18 και 13.

Η μέτρηση του πλακουντιακού αυξητικού παράγοντα (PIGF) γίνεται και σε γυναίκες μεταξύ 20 και 34+6 εβδομάδων κύησης με οποιαδήποτε υποψία προεκλαμψίας.

Πηγές

Zaragoza, E., Akolekar, R., Poon, L. C. Y., Pepes, S., & Nicolaides, K.H. Maternal serum placental growth factor at 11-13 weeks in chromosomally abnormal pregnancies. Ultrasound Obstet Gynecol, 2009;33:382 – 386.

Verlohren, S., et al. (2010). Am J Obstet Gynecol 202 (161): e1-11

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.