Αγγειοκινητική Ρινίτιδα

Η Αγγειοκινητική Ρινίτιδα, λέγεται και μη αλλεργική, ή μη αλλεργική μη ηωσινοφιλική ρινίτιδα.

Οφείλεται σε αγγειοκινητικές διαταραχές και ειδικότερα φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα αύξησης του τόνου του παρασυμπαθητικού από ακαθόριστη αιτία.

Τα ρινικά συμπτώματα περιλαμβάνουν τη ρινική συμφόρηση και τη ρινόρροια ενώ συνήθως απουσιάζουν τα πολλά φταρνίσματα, ο ρινικός κνησμός και τα οφθαλμικά συμπτώματα.

Διάφορες θεωρίες έχουν διατυπωθεί στην προσπάθεια των ερευνητών να διευκρινίσουν την παθογένεια της. Σύμφωνα με μία από αυτές η νόσος είναι το αποτέλεσμα δυσλειτουργίας των αισθητικών νευρικών ινών του ρινικού βλεννογόνου. Έτσι, διαπιστώνεται μια αυξημένη ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. 

Πηγές

Segboer CL, Holland CT, Reinartz SM et al. Nasal hyper-reactivity is a common feature in both allergic and nonallergic rhinitis. Allergy 2013, 68:1427–1434

Baraniuk JN. Pathogenic mechanisms of idiopathic nonallergic rhinitis. World Allergy Organ J 2009, 2:106–114

Bernstein JA, Hastings L, Boespflung EL et al. Alteration of brain activation patterns in nonallergic rhinitis patients using functional magnetic resonance imaging before and after treatment with intranasal azelastine. Ann Allergy AsthmaImmunol 2011, 106:527

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.